Diverse documenten 2006PANNENKOEKEN ETEN

OP 21 MEI 2006.

Tijdens een van de vergaderingen werd er geopperd om met de toekomstige bewoners en hun familie gezamenlijk pannenkoeken te gaan eten bij Pannenkoekhuis Bergzicht in Woudenberg. Zo zie je elkaar ook ook eens op een andere manier. Voor het eerst ontmoeten alle toekomstige bewoners van het Droomhuis elkaar. Hoe het eraan toeging….
De foto's spreken voor zich! 

Pannenkoek eten in Pannenkoekhuis Bergzicht in Woudenberg.
Voor de eerste keer kwamen de ouders en de toekomstige bewoners van Stichting Droomhuis bij elkaar om samen met hun broertjes en zusjes van een heerlijke pannenkoek te gaan genieten. Spannend hoor…. hoe zouden de kinderen op elkaar reageren? Want het doel van dit leuke uitje was toch om elkaar beter te leren kennen en te observeren hoe reageren ze op elkaar. Ook heel bijzonder… want met elkaar heb je hetzelfde ideaal voor ogen. Een goede en veilige woonplek creeren voor je kind in een groene ruime omgeving dicht bij het ouderlijk huis. Een aantal van de kinderen kenden elkaar al van het dagverblijf, anderen waren nieuw.

Maar het beleven, het bekijken, het contacten van elkaar was heel bijzonder. Ontroerend mooi soms. Even een hand vast houden, even de koppies tegen elkaar. Het zou mooi zijn als iedereen zo puur en intens zou kunnen kennis maken met elkaar bij zo'n eerste ontmoeting. Daarnaast hebben de broers en zussen ook met elkaar kennis gemaakt en ook zij deelden veel ervaringen uit net zoals hun ouders. Er waren serieuze gesprekken maar er is heerlijk gelachen. Tja, nu zouden we nog bijna vergeten te vermelden hoe de pannenkoeken smaakten...

Kijk maar naar de foto's die spreken voor zich. In ieder geval is zo'n uitje voor herhaling vatbaar vond iedereen.

 


JUBILEUM OUDERVERENIGING PHILADELPHIASUPPORT

OP 30 SEPTEMBER 2006.

Een bezoekje van de toekomstige bewoners met hun familie aan het Dolfinarium. Dit werd aangeboden door oudervereniging PhiladelphiaSupport die hun 50 jarig jubileum vierde. Een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken hoe onze kinderen op elkaar zouden reageren. En…. het was reuze gezellig! 

Dolfinarium
Oudervereniging PhiladelphiaSupport vierde zijn 50 jarig jubileum en alle leden waren uitgenodigd. Ook Stichting Droomhuis kreeg een uitnodiging. Ons project wordt door een aantal professionele organisaties begeleidt waar onder PhiladelphiaSupport.

Na een gezamenlijk kopje koffie drinken met wat lekkers erbij, werden er wat toespraken gehouden en mochten we daarna het park gaan bezoeken. Het was het mooiste weer wat je maar kunt bedenken en iedereen had het al gelijk reuze naar het zin. De show was een waar spektakel en sommige van de kids waren zo enthousiast dat ze bijna met rolstoel en al van de grond kwamen. De roggen waren een ware sensatie en konden zowaar worden geaaid.

Na een tijdje heerlijk rondgelopen te hebben kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld. Met zijn allen aan een grote tafel en we lieten het goed smaken. We hebben gelachen om de mevrouw met de schaal met croquetjes want tja, die kids van ons hebben soms zeer lange armen en daar had zij niet op gerekend. Als beloning kwam ze later nog eens langs! Daarna weer het park in en tegen het eind van de middag nog wat gedronken met elkaar. Sommige kids waren erg moe geworden van alle indrukken en waren al iets eerder naar huis gegaan met hun familie.

De foto's die deze dag gemaakt zijn, zijn prachtig. En geeft een grandiose dag weer!
PhiladelphiaSupport Bedankt!


POORT VAN WIJK UIT DE STARTBLOKKEN

OP 05 NOVEMBER 2006.

Voor ouderen en meervoudig gehandicapte jongeren...

Zo werd de brug geslagen naar Stichting Droomhuis, een groep ouders van meervoudig gehandicapte jongeren die een passend huis voor hun kind zoeken, in hun eigen omgeving. 


WIJKS COLLEGE VAN B&W OP BEZOEK BIJ EEN OUDERINITIATIEF

OP 12 NOVEMBER 2006.

Burgemeester Guus Swillens en wethouders Jan Burger en Aukje Boer wilden wel eens weten wat ze zich nou voor moeten stellen bij een kleinschalig wooninitiatief. Daarom zijn ze samen met een aantal ouders (Jan, Ferry en Richard) van Stichting Droomhuis op bezoek gegaan bij een bestaand ouderinitiatief, namelijk De Ark in Bavel. 

De gemeente steunt ons initiatief van harte. Om verschillende procedures rond te krijgen, is die steun ook hard nodig. Betrokken bestuurders wilden nu ook wel eens een beeld krijgen van een ouderinitiatief. Wij kregen een gastvrij onthaal bij De Ark. Hier wonen 5 dames, met één of meerdere handicaps. De burgemeester en de wethouders kregen een goed beeld wat er allemaal komt kijken bij zo'n ouderinitiatief. Bijvoorbeeld dat je een grote hal nodig hebt, om de rolstoelen weg te zetten. En de tuin moet veel vlakke bestrating hebben, om in je rolstoel toch lekker met zijn allen van het zonnetje te kunnen genieten. 'En waarom is de keuken toch zo groot?', vroeg Guus Swillens. 'Dan kunnen de bewoners er bij staan als we eten klaar maken. Eten klaarmaken is gewoon een belangrijke activiteit voor de bewoners'.

Nadat Aukje Boer in de snoezelruimte even de gemeenteperikelen kon loslaten, gingen wij allen weer huiswaarts. Een bijzondere dag. Dat een burgemeester en twee wethouders hun zondagmorgen willen besteden aan zo'n bezoek, ervaren wij als een stevig steuntje in de rug.


ZOUT: WEL THUIS 'DROOMHUIS MAAKT LOSLATEN GEMAKKELIJKER'

OP 04 DECEMBER 2006.

De provincie ondersteunt vanuit het programma Wel Thuis! diverse clientinitiatieven voor kleinschalige woonvoorzieningen. Zo discussieerde onlangs een groep betrokkenen over de mogelijkheden. En in Wijk bij Duurstede realiseert een groep ouders een 'Droomhuis' voor hun kinderen met een meervoudige handicap.