Diverse documenten 2012

EEN DAGJE BRAINSTORMEN MET ELKAAR OVER HET DROOMHUIS

OP 30 JUNI 2012.

En schilder je droom maar eens op een doek. Een dag georganiseerd voor de ouders/verzorgers door Perry van Niekerk van VNM (www.vnmconsult.nl) met als doel 'Samen'. Een intensieve en bijzondere dag waar veel mooie uitspraken en schilderijen uit voort kwamen.

Op een prachtige locatie tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen kwamen de ouders van Stichting Droomhuis bij elkaar op een cursusdag georganiseerd door Perry van Niekerk van VNM om met elkaar 'samen' te beleven en weer te geven. Wat ons te wachten stond wist nog niemand. Toen Perry met schildersdoeken, penselen en grote potten verf aan kwam zetten werd er hier er daar wat verbaasd gekeken en gegrinnikt. Na een kennismakings rondje met Perry moesten we aan de slag.

De opdracht was: 'Wat is er na het Droomhuis of hoe zie je het droomhuis als het klaar is?' En probeer dat maar eens op het doek te zetten. En…. Perry zei ook nog eens: 'We gebruiken de penselen niet! We gaan lekker met onze handen werken' Grote hilariteit. Maar ja, wat dan… Zo'n groot wit vlak. Zoveel gedachten, dromen…. hoe …. ziet …. het … er … straks …. uit? Iedereen ging na een kleine of grote pauze aan de slag.

Perry liep tijdens het schilderen langs en vroeg hier en daar wat. Rake vragen soms. Even slikken of even lachen en dit gevoel weergeven op het doek. Wat een gezellige en creatieve bedoening. We kregen een half uur! Daarna zouden de schilderijen besproken gaan worden. Iedere schilder mocht vertellen over zijn of haar creatie en wat ermee bedoeld werd.

Tijdens de uitleg stelde Perry wat vragen aan de groep waar zeer eerlijk en soms ook emotioneel op werd gereageerd. Want ja, je spreekt toch uit dat je kind de deur uitgaat. Op zichzelf gaat wonen. En dat moet goed zijn! Maar wat is goed? En is dat hetzelfde voor iedereen? Wijzen de neuzen dezelfde kant op? Perry is een meester in zijn vak en liet ieder zijn gedachten uiten.

Toen we met elkaar zo heerlijk aan het brainstormen waren over de kunstwerken werd het SAMEN goed weergegeven. En we besloten dat als het Droomhuis klaar is onze kunstwerken in een collage zouden worden opgehangen. Na de bespreking, de tijd was omgevlogen, nog even een hapje en een drankje en nog wat napraten. Iedereen was moe, maar wel lekker moe! Voldaan over onze fantastische dag waar we over uitspraken dat dit zeker niet de laatste keer moest zijn. En daar was Perry het mee eens!


KERSENFESTIVAL BIJ A.S. OVERBUREN

OP 30 JUNI 2012.

Een roofvogel op het hoofd, een slang om de hals en heerlijke kersen of kersenijsje eten. De toekomstige bewoners van Stichting Droomhuis genoten met volle teugen. Zij waren met hun familie op bezoek bij hun toekomstige overburen: Kersenboomgaard Vernooy in Cothen.

Kersenfestival

Een jaarlijks terugkerend evenement in de omgeving van Wijk bij Duurstede.
Bij Kersenboomgaard Vernooy is het altijd een waar spektakel. Een roofvogelshow, kersenpit spugen, kersenijsjes proeven, een paardenrijtuigshow en demonstraties hoe in de hoogstamboomgaard wordt geplukt. De roofvogelshow is altijd een waar genoegen. Een enthousiaste medewerker zoekt een paar gelukkigen uit en die krijgen dan of een valkje op het hoofd of eerst de mooie hoed van die meneer op en dan een echte uil die fladderend met zijn vleugels op je hoofd balanceerd. Dat is natuurlijk reuze spannend.

En wij als Stichting Droomhuis waren er natuurlijk bij. Niet alleen voor een gezellig kersen-uitje maar ook omdat de locatie va

n Vernooy aan de overkant van de weg ligt waar Stichting Droomhuis gebouwd gaat worden. Dus eigenlijk op bezoek bij de overburen. Voor sommige ouders en kids was het de eerste keer dat ze dit kersenspektakel meemaakten.

Een hele groep hebben we inmiddels. Eerst hebben we geposeerd voor de ouderenvilla die op hetzelfde terrein staat waar ons Droomhuis straks gebouwd gaat worden. Voor een aantal ouders was dit de eerste kennismaking met het terrein waar het Droomhuis straks moet komen te staan. Het is moeilijk voor te stellen dat op deze kale vlakte straks je kind komt te wonen. Maar als je je ogen sluit en je fantasie gebruikt weet je dat dit een fantastische plek gaat worden.
Maar eerst maar eens lekker van de kersen snoepen. Een van de ouders had een echte kersenontpitter bij zich zodat iedereen zonder al te veel geknoei ze kon laten smaken.

De aardige meneer van de roofvogelshow had ons inmiddels ontdekt en we hebben allemaal het "genoegen" mogen hebben om zelfs een slang om de hals te krijgen. Er waren kinderen van ons bij die de martertjes iets langer probeerde te maken of de slang een stevige massage gaven. Maar wij als ouders mochten daar niets van zeggen want het waren "zijn beestjes" zei de eigenaar….. Onze kinderen genoten met volle teugen en tja…. dan geniet je zelf ook.

We zeiden tegen elkaar: Dit houden we erin. Als ze straks in het Droomhuis wonen gaan we gewoon elk jaar!


GEZONDHEIDSMARKT GEMEENTEHUIS WIJK BIJ DUURSTEDE

OP 06 OKTOBER 2012.

Het WMO loket werd officieel geopend, de SIGW vierde zijn 25 jarig jubileum en Stichting Droomhuis stond voor het eerst met stand om de bezoekers van informatie te voorzien.


STICHTING DROOMHUIS ONTVANGT €15.000 VAN DE ROTARY

OP 30 OKTOBER 2012.

30 oktober was een delegatie van het Stichtingsbestuur uitgenodigd door de Rotary. Tijdens een diner hebben Marianne Hamstra en Jan Klaver verteld wat wij willen bereiken als Stichting, en waar we nu staan met onze acties. Daarna ontving de voorzitter van Stichting Droomhuis een cheque t.w.v. €15.000 uit handen van Diane Butterman, voorzitter van de Rotary.

De Rotary organiseert jaarlijks een groot evenement, Klap over de Lek, waarmee fondsen worden gegenereerd voor goede doelen. In 2007 mag Stichting Droomhuis het goede doel zijn. Met inzet van leden van de Rotary en ook bijdragen van sponsors van dit speelse golftoernooi, werd een schitterend bedrag verzameld. Mee door de presentatie van Marianne en Jan, is de Rotary bereid ook volgend jaar de opbrengst van hun fondsenwerving aan de Stichting ter beschikking te stellen. Ook willen Rotary-leden de oudercommissie ondersteunen met hun kennis, ervaring en netwerk. Een vorm van service, waar we als Stichting alleen maar dankbaar voor kunnen zijn.
Na ontvangst van de cheque heeft Jan de Rotary bedankt namens alle toekomstige bewoners van het Droomhuis.